Automatische Externe Defibrillator (AED)

In Nederland zien we steeds meer AED’s bij ondernemingen, instellingen, scholen, maatschappen en verenigingen. Het is niet verplicht om een AED te hebben maar vanuit de ARBO-wet is het een verplichting dat de werkgever zorgt voor de veiligheid van werknemer en bezoekers. Daarom is het verstandig om het apparaat aan te schaffen. Zeker bij risicovolle ruimtes als (tand-) artspraktijken, sportverenigingen, scholen en bedrijven is het verstandig om goed zichtbaar een AED te plaatsen. Naast de apparaten zijn er ook diverse accessoires als opberg mogelijkheden, (beveiligde-) kasten, en aanduidingen voorhanden. Ook zijn er voor trainingsdoeleinden vele mogelijkheden.

 

 

Soorten Automatische Externe Defibrillator

Er zijn twee soorten AED’s verkrijgbaar. Zo is er een volautomatische versie en een halfautomatische versie. Een volautomatische versie kan zelf een hartritme waarnemen en schok toedienen. Vervolgens zal het apparaat ook aangeven dat de schok gegeven is. Bij een half (semi) automatische versie dient de gebruiker op de schokknop zelf moeten drukken om de schok te geven. Een voordeel bij een halfautomatische versie is dat indien er een schok moet worden gegeven nog gecontroleerd kan worden of iedereen het slachtoffer heeft losgelaten.

 

 

Welke Automatische Externe Defibrillator heb ik nodig?

Over het algemeen wordt een half automatische versie geadviseerd omdat het veiliger is, doorgaans komt een halfautomatische meer voor en is goedkoper in aanschaf. Ook voor trainingsdoeleinden heeft Veiligheidsmaster.nl een speciale complete trainers AED’s. Daarnaast zijn er diverse accessoires voor uw Automatische Externe Defibrillator. Er zijn diverse opbergmogelijkheden en andere attributen om uw AED (weer) compleet te maken. Zo is aanschaf van een wandkast of een opbergkoffer om het apparaat beschermen aan te bevelen.

Wilt u direct kijken welke verschillende AED’s en accessoires er zijn? Voor een scherpe prijs en een snelle betrouwbare levering klik hier!

Wilt u advies bij het aanschaffen van een AED? Neem dan contact met ons op via e-mail of live chat. Natuurlijk kunt  u ook bellen met 020 – 763 0686 (lokaal tarief)