AED kopen?

Een AED, Defibrillator of Automatische Externe Defibrillator. Dit zijn verschillende benamingen maar de betekenis en de functionaliteit is exact hetzelfde. In Nederland is het woord AED de meest gebruikte term. Een defibrillator wordt ingezet bij een hartstilstand en geeft alleen een schok wanneer nodig. Iedereen kan een defibrillator bedienen, professional of niet. Gaat u voor het eerst een AED kopen? Laat ons u adviseren of kies voor een voordelig AED pakket. Een AED daar red je levens mee

AED’s

Losse AED inclusief; elektroden, batterij en een veiligheidsset.

Pakketten

Compleet en voordelig  pakket. Geschikt voor binnen, buiten en buurt.

Training

Trainingsartikelen, voor  de verschillende merken die wij verkopen.

Ophangsysteem

Keuze uit verschillende ophangbeugels en kasten voor binnen en buiten.

Losse Artikelen

Artikelen als elektroden, batterijen, tassen en overige accessoires.

Wat mag u verwachten?

Wat mag u van Veiligheidsmaster verwachten? Dat is belangrijk om te weten, voordat u bij ons gaat bestellen.

Inhoudsopgave

Verschil elektroden AED en ICD of pacemaker

Kenmerken en terminologie van AED

Er zijn verschillende kenmerken en terminologieën die bij een AED worden gebruikt. Voor een niet professional is dit verwarrend en daarom een korte en zeer eenvoudige uitleg. 

Defibrillator is een afgeleide van het engelse woord defibrilator en betekent letterlijk: een apparaat dat wordt gebruikt om hartfibrillatie te beheersen door elektrische stroom op de borstwand of het hart aan te brengen. Dit kan dus zowel een AED als ICD zijn.

AED is een afkorting en staat voor Automatische Externe Defibrillator en is een draagbaar apparaat wordt ingezet bij een hartstilstand. 

Een ICD is een afkorting voor Implanteerbare Cardioverter Defibrillator, ook wel pacemaker genoemd. 

Een AED is een draagbaar apparaat en wordt ingezet bij een hartstilstand. Dit is niet persoonsafhankelijk. De ICD  is in het lichaam geplaatst en kan dus slecht op één persoon worden gebruikt. Daarnaast is de ICD permanent aangesloten. Zodra en er een hartstilstand dreigt detecteert de ICD dit en geeft het de drager een schok. Op deze manier wordt het hartritme herstelt. Een AED moet door een omstander of burgerhulpverlener worden aangesloten op het slachtoffer.

Welke AED merken zijn er?

Nederland is een populair land voor AED merken. Dit komt mede doordat Nederland zeer goed georganiseerd is, gezondheid belangrijk vindt en er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn. Er zijn onderling kleine verschillen, maar elke AED doorloopt hetzelfde protocol. Waardoor in principe iedereen een defibrillator kan bedienen. Dus de merken spelen in op de persoonlijke voorkeur. Dat houdt in dat er AED’s zijn met een LCD scherm, over reanimatie feedback beschikken of meertalig zijn. Dus gaat u een AED kopen? Kijk dan goed naar uw eigen situatie en die van uw direct omgeving. Weet u niet goed welke merk het beste bij u past? Maak dan gebruikt van onze configurator. 

AED kopen alle aed merken AED Cardiac Science, AED Defibtech, AED Heartsine, AED Physio Control, AED Philips, AED Zoll

AED kopen voor de buurt?

Check dan eerst of uw buurt in de zogenaamde ”rode” vlek. valt. Als dit het geval is dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie. Wij helpen u graag.

Wie mag een AED bedienen?

Regelmatig wordt ons gevraagd wie een AED mag bedienen. Het antwoord is simpel. Iedereen mag een AED bedienen. Echter kan een reanimatie als traumatisch worden ervaren. Vooraf weet niemand precies hoe hij/zij hierop reageert. Het komt voor dat mensen ”bevriezen” of in paniek raken. Waardoor ze niet in staat zijn om de AED aan te sluiten op het slachtoffer. Terwijl dit juist essentieel is voor een succesvolle reanimatie, want de eerste 6 minuten zijn van levensbelang. Om u voor te bereiden adviseren wij regelmatig een reanimatietraining te volgen. Dit kan met de buurt, als gezin of met uw werk. Het is een vast onderdeel van een EHBO of BHV cursus. 

AED bedienen mag iedereen

Voordelig een AED kopen?

U wilt een AED kopen, maar weet niet precies welke AED het beste bij u past. Of u wilt gewoon de beste prijs voor een pakket? Gebruik daarvoor onze super simpele offerte tool.

Wat is de functie van een AED?

Automatische Externe Defibrillatoren, worden gebruikt om slachtoffers met een plotseling hartstilstand te helpen. Het is een geavanceerd maar gebruiksvriendelijk medisch apparaat. Het analyseert het hartritme en, indien nodig, dient het een elektrische schok of defibrillatie toe. Met als doel om het hart te helpen terugkeren naar een geldig ritme. Een hartstilstand is een van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. In feite zullen dit jaar meer dan 16.000 mensen een hartstilstand krijgen. Een AED is momenteel de enige manier om tijdens een hartstilstand het normale hartritme te herstellen. De gemiddelde responstijd voor professionele hulpverleners, na een noodoproep, is 8-12 minuten. Voor elke minuut die defibrillatie vertraagt neemt de overlevingskans met 10% af.

Veelgestelde vragen

Beide types AED’s doorlopen exact hetzelfde reanimatieprotocol. Van het aansluiten op het slachtoffer tot de analyse van het hartritme en het geven van de schok. Het enige verschil is dat bij een halfautomaat de bediener zelf de schok toedient door op de knop te drukken. Bij een volautomaat doet de AED dit zelf. 

De Zoll Plus, Zoll 3 en de Heartsine 500P beschikken over reanimatie feedback. Reanimatiefeedback houdt in dat de defibrillator naast de drukfrequentie ook aangeeft of de borstcompressie diep genoeg is, tijdens de hartmassage.  

Nee, absoluut niet. Een AED doet op dagelijkse basis zelftests en geeft aan als er een storing is. Echter komt dit bijna niet voor. Functioneert de defibrillator niet naar behoren? Dan valt dit binnnen de fabrieksgarantie. De garantietermijn is in de meeste gevallen 8 jaar. 

De meeste apparaten zijn geschikt voor kinderreanimatie. Er zit alleen een verschil in de toepassing. Bij het ene merk zijn aparte kinderelektroden nodig, terwijl bij het andere merk alleen een knop hoeft worden ingedrukt. 

blustoestel composiet poeder

Lithiumblusser

Het aantal elektrische apparaten neemt in huishouden toe. Om een accu te blussen heeft u een lithium brandblusser nodig. 

Black Friday Deal

Defibtech Lifeline View AED

Defibtech LifeLine

  • Voordeeltje nummer 1
  • En hier is nog een USP
  • Waar wacht je nog op?

€ 2150,-    € 1995,-

Populaire producten