Wat is de Arbowet?

De Arbowet is voor werkgevers essentieel. Zij zijn verantwoordelijk voor de gezond- en veiligheid op en rond de werkvloer. De werkgever draagt zorg voor een veilige werkomgeinvg. Dit is hoe de overheid het in de wet heeft geformuleerd. Van de werknemer wordt verwacht dat hij meewerkt aan het op een veilige manier benutten van deze omstandigheden en op een veilige manier zijn werkzaamheden verricht.

RI&E volgens Arbowet

Werkgevers moeten de risico’s van het werk in kaart brengen, verbeteringen voorstellen en het gevoerde beleid evalueren. Dit wordt omschreven in de zogenaamde RIE-procedure (ook wel RI&E: risico-inventarisatie & -evaluatie) en maakt onderdeel uit van de Arbowet

Verantwoordelijkheden werkgever Arbowet

De werkgever is omtrent veiligheid in het kort verantwoordelijk voor:

Consequenties niet naleven van wet

Als de regels en richtlijnen niet worden nageleefd kan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (inspectie SZW) sancties opleggen aan de werkgever. Een sanctie wordt gegeven in de vorm van een boete en de werkgever moet op de overtreding een herstelactie verrichten. Veel voorkomende overtredingen zijn dat er onvoldoende deskundigheid van BHV’ers aanwezig is en mankementen aan vluchtwegen en nooduitgangen. De boetes variëren van €340,- tot maar liefst €50.000,-. Zorg voor preventie en schaf goed en deugdelijk materiaal aan.

Wat veiligheidsmaster voor u kan betekenen t.a.v. de Arbowet?

Door onze jarenlange ervaringen kunnen wij u goed helpen. Naast de veiligheidsproducten kunnen wij veiligheidscursussen voor u verzorgen, RI&E afnemen en nog veel meer. Hieronder een opsomming van onze veiligheidsproducten.

Verbanddozen / EHBO koffers

Het Oranje Kruis heeft richtlijnen uitgebracht die voldoet aan de huidige Arbo- wetgeving. Wat past precies bij u in het bedrijf? Wij adviseren en denken graag met u mee. Voor elke werkplek is er een passende oplossing. Wilt u direct kijken welke verschillende verbanddozen en (-koffers) er zijn? Voor een scherpe prijs en een snelle betrouwbare levering.

AED’s

Het is niet verplicht om een AED te hebben maar vanuit de ARBO-wet is het wel een verplichting dat de werkgever zorgt voor de veiligheid van werknemer en bezoekers. Daarom is het verstandig om een AED aan te schaffen. Zeker bij risicovolle ruimtes als (tand-)artspraktijken, sportverenigingen, scholen en bedrijven is het verstandig om goed zichtbaar een AED te plaatsen. Naast de AED’s zijn er ook diverse accessoires als opberg mogelijkheden, (beveiligde-) kasten, en aanduidingen voorhanden. Wilt u direct kijken welke verschillende AED’s en accessoires er zijn?

Brandbestrijding

Een grondgedachte van de Arbowet is dat risico’s moeten worden voorkomen, werknemers in veiligheid brengen en schades beperken. Een essentieel op de werkvloer is, is een goede en deugdelijke brandblusser. Een brand begint vaak klein. Als er snel en adequaat wordt gehandeld kan de schade worden beperkt en is het dus veiliger voor de andere werknemers. Heeft u een grote werkplaats met risicovolle brandbare materialen? Werken uw werknemers in een kantoorpand? Veiligheidsmaster.nl heeft een passende brandblusser voor u. Van klein tot groot en voor vele situaties. Wilt u direct kijken welke verschillende brandblussers en accessoires er zijn?

Noodverlichting

Productontwikkelingen op het gebied van noodverlichting lijken steeds sneller te gaan. De branche heeft ten opzichte van 10 jaar geleden een professionaliseringslag gemaakt, waarbij installateurs een belangrijke rol hebben gespeeld. Al een paar jaar geleden is bij vluchtwegaanduiding de gang gemaakt naar LED technologie en op dit moment is bijna de helft voorzien van een energiezuinige lichtbron. De energiebesparing bij LED in vluchtwegaanduiding is al aanzienlijk. Meestal branden de bordjes met de bekende pictogrammen dag en nacht en een TL als lichtbron verbruikt meer energie dan een LED. Daarnaast hoeven installateurs bij de jaarlijkse inspectie niet steevast de LED lichtbron te vervangen. Wilt u direct kijken welke verschillende noodverlichting en accessoires er zijn?

Gerelateerd nieuws

Advies nodig?

Onze voordelen

De waardering van www.veiligheidsmaster.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 24 reviews.