[block id=”header-brandblussysteem”]

[divider width=”0px” height=”30px”]

[row]

[col span__sm=”12″]

[divider width=”0px” height=”0px” margin=”20px”]

[row_inner]

[col_inner span=”3″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”3482″ width=”80″]

[/col_inner]
[col_inner span=”9″ span__sm=”12″]

Soorten brandblussystemen

Niet elke ruimte is hetzelfde. Er kunnen in ruimtes diverse brandbare materialen aanwezig zijn. Deze materialen zijn onderverdeeld in vier klassen nl: vaste stoffen, vetten, gassen en vloeibare materialen. De diverse brandbare materialen kunnen worden bestreden met een schuimblusser of een poederblusser.
Schuimblussers hebben weinig nevenschade bij gebruik en is na de brand eenvoudig op te ruimen. Een nadeel is dat ze niet vorstbestendig zijn.
Poederblussers hebben als voordeel dat gassen kunnen worden geblust maar veroorzaken bijkomende schade aan elektrische apparaten.

Naast de inhoud van de blussystemen is de buitenkant van de blustoestellen van belang. De meest bekende brandblussystemen zijn gemaakt van staal. Deze hebben als nadeel dat ze zwaar en sterk corrosie gevoelig zijn. Daarom heeft Veiligheidsmaster.nl blustoestellen die gemaakt zijn van composiet. Het grote voordelen van composieten brandblussystemen is dat het vrij is van corrosie omdat de buitenmantel gemaakt is van HDPE. Dit werkt uiteindelijk kostenverlagend. De systemen zijn in zowel in poeder- als met schuiminhoud beschikbaar.

 

Voor kleinere ruimte zijn er sprayblussers aan te raden. Deze handige blussers zijn klein van formaat en hebben een zeer groot bluswerking. Ideaal voor kleinere kantoren, auto’s/vrachtwagens, praktijkruimtes en voor particuliere doeleinden. Alle brandblussytemen zijn EN3, CE, Rijkskeurmerk 2211 en MED gecertificeerd en hebben een levensduur van 20 jaar. De inhoud van de brandblussystemen dienen volgens fabriek specificaties elke 10 jaar vervangen te worden.

[row_inner_1 style=”small” h_align=”center”]

[col_inner_1 span__sm=”12″ align=”left”]

[button text=”BEKIJK PRODUCTEN” radius=”99″ link=”https://www.veiligheidsmaster.nl/producten/brandbestrijding/sprayblussers/”]

[/col_inner_1]

[/row_inner_1]

[/col_inner]

[/row_inner]
[row_inner]

[col_inner span=”3″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”3477″ width=”80″]

[/col_inner]
[col_inner span=”9″ span__sm=”12″]

Welke Blussysteem heb ik nodig?

Veiligheidsmaster adviseert de meest gebruikte blussers namelijk de schuim- en poederblussers. Deze blussers kunnen vrijwel elke brandbestrijden. De blussytemen zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar voor allerlei ruimtes. Aan de hand van de Risico Inventarisatie & Evaluatie wordt een brandblussysteem geadviseerd. Denk bij aanschaf van uw brandblussysteem ook aan een onderhoudscontract.

Wilt u direct kijken welke verschillende blussystemen en accessoires er zijn? Voor een scherpe prijs en een snelle betrouwbare levering klik hier!

aanschaffen van een Brandblussysteem? Neem dan contact met ons op via e-mail of live chat. Natuurlijk kunt  u ook bellen met 020 – 763 0686 (lokaal tarief)

[row_inner_1 style=”small” h_align=”center”]

[col_inner_1 span__sm=”12″ align=”left”]

[button text=”BEKIJK PRODUCTEN” radius=”99″ link=”https://www.veiligheidsmaster.nl/producten/brandbestrijding/”]

[/col_inner_1]

[/row_inner_1]

[/col_inner]

[/row_inner]

[/col]

[/row]