EHBO koffer, pleister en verband

Een EHBO koffer, pleister of verband. Of het nu op vakantie, het bedrijf, thuis of op de sportvereniging is. Iedereen komt er weleens mee in aanraking en dan ben je blij dat er o.a. voldoende pleisters in de verbandkoffer zitten.  Om het zo simpel mogelijk te houden bieden wij voor elke branche een EHBO koffer en aanverwante artikelen aan. Hierdoor weet u zeker dat u het juiste verband aanschaft. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Verbandkoffers

Voor EHBO, BHV en navullingen

Pleisterdispensers

Onze merken; Plum, Salvequick en Akla

Hulpstations

Complete hulpstations en navullingen

Oogspoeling

Alles voor het veilig uitspoelen van de ogen

BHV Training

Verbandset, hulpmiddelen, en bluspop

Wat mag u van ons verwachten?

Veiligheidsmaster staat voor betaalbare kwaliteit. Een overkill aan producten, daar zien wij de meerwaarde niet van in. Het gaat juist om kwalitatief hoogwaardige veiligheidsproducten die voor uw situatie geschikt zijn. Of u nu een bedrijf, VVE, buurt, instelling, organisatie of een particulier bent. Wij kunnen zeker iets voor u betekenen. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Inhoudsopgave

Wat is het verschil tussen ehbo en bhv

Verschil EHBO en BHV

Er zijn verschillende kenmerken en terminologieën die gebruikt worden voor EHBO en BHV. Voor een niet professional is dit verwarrend en daarom een korte en zeer eenvoudige uitleg. 

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Het is de term voor eerstehulpverleners die een medische opleiding hebben gevolgd om in noodsituaties te behandelen. De EHBO-er ontfermt zich over het slachtoffer, totdat professionele hulp arriveert. 

De betekenis van BHV is bedrijfshulpverlener.  De rol van een BHV-er is het helpen van medewerkers en klanten in een gevaarlijke situatie. Ze kunnen eerste hulp verlenen, mensen uit een brandend gebouw redden, verwondingen behandelen en reanimeren.

Het grootste verschil tussen een EHBO en BHV-er is dat een EHBO wordt opgeleid om medische eerste hulp te verlenen. Een BHV wordt breder opgeleid. Dus naast het verlenen van eerste hulp moet de bedrijfshulpverlener ook in staat zijn om een bedrijf te ontruimen en om kunnen gaan met kleine blusmiddelen. 

EHBO koffer

Een EHBO koffer is samengesteld, zodat u bent voorbereid op een eventuele noodsituatie. Dit kan thuis, op het werk, op vakantie of gewoon op straat zijn. Wij maken onderscheid in EHBO koffers voor particulier en zakelijk gebruik. Het grootste verschil is dat bedrijven, vanuit de Arbowet verplicht zijn om over een verbanddoos te beschikken. Dit geldt niet voor particulieren. 

Particulier 

Wij adviseren om voor thuisgebruik een verbandkoffer te hebben die al voor alle kleine ongelukjes geschikt is. Voor uw boot, caravan of kinderen kan u kiezen voor een wat minder uitgebreide EHBO koffer. 

Zakelijk

Belangrijk is dat de EHBO koffer voldoet aan de eisen die gesteld worden vanuit de Arbowet. Dat is een essentiële voorwaarden. Daarnaast adviseren wij de verbandkoffer verder uit te breiden met gerichte verbandmiddelen op basis van risico.

EHBO koffer voor particulier en bedrijf

Wat staat er in de Arbowet?

In de Arbowet staat dat EHBO-koffers tot de verplichte voorraden moeten behoren. De EHBO-richtlijnen moeten duidelijk worden weergegeven. Dit dient als herinnering voor hulpdiensten bij een ongeval.

Artikel 3 Arbowet

Artikel 3 van de Arbowet vereist dat alle bedrijven de richtlijnen volgen om voorbereid te zijn op onvoorziene situaties. 

Inhoud EHBO doos

De EHBO doos moet de nodige middelen en instrumenten bevatten om mogelijke risico’s te behandelen. Zorg ervoor dat de benodigdheden actueel blijven.

Aanvullende veiligheidsmaatregelen

Er moet rekening worden gehouden met aanvullende veiligheidsmaatregelen, zoals een brancard of andere evacuatiemethoden. .Indien nodig moeten nood- en oogdouches beschikbaar zijn. 

Arbowet artikel 3 eisen ehbo koffer, verbandkoffer ehbo doos

Verbandkoffer aanvullen?

Check dan eerst aan de hand van onze checklist wat u precies nodig heeft. Waarom verbandmiddelen kopen die u niet nodig heeft?

De waardering van www.veiligheidsmaster.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 24 reviews.