EHBO koffer, pleister en verband

Een EHBO koffer, pleister of verband. Of het nu op vakantie, het bedrijf, thuis of op de sportvereniging is. Iedereen komt er weleens mee in aanraking en dan ben je blij dat er o.a. voldoende pleisters in de verbandkoffer zitten.  Om het zo simpel mogelijk te houden bieden wij voor elke branche een EHBO koffer en aanverwante artikelen aan. Hierdoor weet u zeker dat u het juiste verband aanschaft. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

EHBO koffers

Verbandkoffer, ehbo doos, navullingen

Pleisters

Wond-, fixatie-, hecht-, en kinderpleisters

Training

Trainingsmiddelen voor de AED merken.

Ophangsysteem

Ophangbeugels, binnen- buiten kasten AED.

AED artikelen

Tassen, batterijen, elektroden, stickers,

Wat mag u van ons verwachten?

Veiligheidsmaster staat voor betaalbare kwaliteit. Een overkill aan producten, daar zien wij de meerwaarde niet van in. Het gaat juist om kwalitatief hoogwaardige veiligheidsproducten die voor uw situatie geschikt zijn. Of u nu een bedrijf, VVE, buurt, instelling, organisatie of een particulier bent. Wij kunnen zeker iets voor u betekenen. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Inhoudsopgave

Wat is het verschil tussen ehbo en bhv

Verschil EHBO en BHV

Er zijn verschillende kenmerken en terminologieën die gebruikt worden voor EHBO en BHV. Voor een niet professional is dit verwarrend en daarom een korte en zeer eenvoudige uitleg. 

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Het is de term voor eerstehulpverleners die een medische opleiding hebben gevolgd om in noodsituaties te behandelen. De EHBO-er ontfermt zich over het slachtoffer, totdat professionele hulp arriveert. 

De betekenis van BHV is bedrijfshulpverlener.  De rol van een BHV-er is het helpen van medewerkers en klanten in een gevaarlijke situatie. Ze kunnen eerste hulp verlenen, mensen uit een brandend gebouw redden, verwondingen behandelen en reanimeren.

Het grootste verschil tussen een EHBO en BHV-er is dat een EHBO wordt opgeleid om medische eerste hulp te verlenen. Een BHV wordt breder opgeleid. Dus naast het verlenen van eerste hulp moet de bedrijfshulpverlener ook in staat zijn om een bedrijf te ontruimen en om kunnen gaan met kleine blusmiddelen. 

EHBO koffer

Een EHBO koffer is samengesteld, zodat u bent voorbereid op een eventuele noodsituatie. Dit kan thuis, op het werk, op vakantie of gewoon op straat zijn. Wij maken onderscheid in EHBO koffers voor particulier en zakelijk gebruik. Het grootste verschil is dat bedrijven, vanuit de Arbowet verplicht zijn om over een verbanddoos te beschikken. Dit geldt niet voor particulieren. 

Particulier 

Wij adviseren om voor thuisgebruik een verbandkoffer te hebben die al voor alle kleine ongelukjes geschikt is. Voor uw boot, caravan of kinderen kan u kiezen voor een wat minder uitgebreide EHBO koffer. 

Zakelijk

Belangrijk is dat de EHBO koffer voldoet aan de eisen die gesteld worden vanuit de Arbowet. Dat is een essentiële voorwaarden. Daarnaast adviseren wij de verbandkoffer verder uit te breiden met gerichte verbandmiddelen op basis van risico.

EHBO koffer voor particulier en bedrijf

Wat staat er in de Arbowet?

In de Arbowet staat dat EHBO-koffers tot de verplichte voorraden moeten behoren. De EHBO-richtlijnen moeten duidelijk worden weergegeven. Dit dient als herinnering voor hulpdiensten bij een ongeval.

Artikel 3 Arbowet

Artikel 3 van de Arbowet vereist dat alle bedrijven de richtlijnen volgen om voorbereid te zijn op onvoorziene situaties. 

Inhoud EHBO doos

De EHBO doos moet de nodige middelen en instrumenten bevatten om mogelijke risico’s te behandelen. Zorg ervoor dat de benodigdheden actueel blijven.

Aanvullende veiligheidsmaatregelen

Er moet rekening worden gehouden met aanvullende veiligheidsmaatregelen, zoals een brancard of andere evacuatiemethoden. .Indien nodig moeten nood- en oogdouches beschikbaar zijn. 

Arbowet artikel 3 eisen ehbo koffer, verbandkoffer ehbo doos

Verbandkoffer aanvullen?

Check dan eerst aan de hand van onze checklist wat u precies nodig heeft. Waarom verbandmiddelen kopen die u niet nodig heeft?

Welke AED merken zijn er?

Nederland is een populair land voor AED merken. Dit komt mede doordat Nederland zeer goed georganiseerd is, gezondheid belangrijk vindt en er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn. Er zijn onderling kleine verschillen, maar elke AED doorloopt hetzelfde protocol. Waardoor in principe iedereen een defibrillator kan bedienen. Dus de merken spelen in op de persoonlijke voorkeur. Dat houdt in dat er Defibrillatoren zijn met een LCD scherm, over reanimatie feedback beschikken of meertalig zijn. Dus gaat u een AED kopen? Kijk dan goed naar uw eigen situatie en die van uw direct omgeving. Weet u niet goed welke merk het beste bij u past? Maak dan gebruikt van onze configurator. 

AED kopen alle aed merken AED Cardiac Science, AED Defibtech, AED Heartsine, AED Physio Control, AED Philips, AED Zoll

Wie mag een AED bedienen?

Regelmatig wordt ons gevraagd wie een Defibrillator mag bedienen. Het antwoord is simpel. Iedereen mag een AED bedienen. Echter kan een reanimatie als traumatisch worden ervaren. Vooraf weet niemand precies hoe hij/zij hierop reageert. Het komt voor dat mensen ”bevriezen” of in paniek raken. Waardoor ze niet in staat zijn om de AED aan te sluiten op het slachtoffer. Terwijl dit juist essentieel is voor een succesvolle reanimatie, want de eerste 6 minuten zijn van levensbelang. Om u voor te bereiden adviseren wij regelmatig een reanimatietraining te volgen. Dit kan met de buurt, als gezin of met uw werk. Het is een vast onderdeel van een EHBO of BHV cursus. 

AED bedienen mag iedereen

Voordelig een AED kopen?

U wilt een AED kopen, maar weet niet precies welke AED het beste bij u past. Of u wilt gewoon de beste prijs voor een pakket? Gebruik daarvoor onze super simpele offerte tool.

Wat is de functie van een AED?

Automatische Externe Defibrillatoren, worden gebruikt om slachtoffers met een plotseling hartstilstand te helpen. Het is een geavanceerd maar gebruiksvriendelijk medisch apparaat. Het analyseert het hartritme en, indien nodig, dient het een elektrische schok of defibrillatie toe. Met als doel om het hart te helpen terugkeren naar een geldig ritme. Een hartstilstand is een van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. In feite zullen dit jaar meer dan 16.000 mensen een hartstilstand krijgen. Een AED is momenteel de enige manier om tijdens een hartstilstand het normale hartritme te herstellen. De gemiddelde responstijd voor professionele hulpverleners, na een noodoproep, is 8-12 minuten. Voor elke minuut die defibrillatie vertraagt neemt de overlevingskans met 10% af.

Veelgestelde vragen

Beide types AED’s doorlopen exact hetzelfde reanimatieprotocol. Van het aansluiten op het slachtoffer tot de analyse van het hartritme en het geven van de schok. Het enige verschil is dat bij een halfautomaat de bediener zelf de schok toedient door op de knop te drukken. Bij een volautomaat doet de AED dit zelf. 

De Zoll Plus, Zoll 3 en de Heartsine 500P beschikken over reanimatie feedback. Reanimatiefeedback houdt in dat de defibrillator naast de drukfrequentie ook aangeeft of de borstcompressie diep genoeg is, tijdens de hartmassage.  

Nee, absoluut niet. Een AED doet op dagelijkse basis zelftests en geeft aan als er een storing is. Echter komt dit bijna niet voor. Functioneert de defibrillator niet naar behoren? Dan valt dit binnnen de fabrieksgarantie. De garantietermijn is in de meeste gevallen 8 jaar. 

De meeste apparaten zijn geschikt voor kinderreanimatie. Er zit alleen een verschil in de toepassing. Bij het ene merk zijn aparte kinderelektroden nodig, terwijl bij het andere merk alleen een knop hoeft worden ingedrukt. 

blustoestel composiet poeder

Lithiumblusser

Het aantal elektrische apparaten neemt in huishouden toe. Om een accu te blussen heeft u een lithium brandblusser nodig. 

Het compleetste AED buurtpakket van Nederland

FRX philips buurtpakket kopen met aivia 210 kast

Philips FRX Buurtpakket

  • Inclusief Reanimatie en AED training (max 20 pers)
  • Ideaal voor buurt, VVE, kerk of bedrijventerrein
  • Met een 5 jarig onderhoudscontract
  • Aivia 210 buitenkast met pincode
  • Philips FRX AED

€ 2650,-    € 2100,-