Meertalige AED: koopadvies voor (inter)nationale branches

Een meertalige AED kopen? Dat hangt af van de branche waar u in werkt. Werkt u in een internationale branche of is de voertaal op de werkvloer tweetalig? Kies dan  voor om een meertalige AED. Dit voorkomt veel problemen in in een noodsituatie. Dit geldt o.a. voor technische bedrijven, hotelwezen, universiteit, hoge scholen en de horeca. 

Waarom is een meertalige AED noodzakelijk?

Defibrillatoren redden levens door het hart een schok te geven wanneer het te langzaam of onregelmatig klopt. Deze apparaten zijn echter nutteloos als de persoon die ze gebruikt de instructies niet kan lezen. Daarom is het voor bedrijven een goed idee om een meertalige defibrillator bij de hand te hebben.

Redenen voor meertalige defibrillator

Een goede reden waarom bedrijven meertalige defibrillatoren moeten hebben, is om hun klanten en medewerkers beter van dienst te zijn.

Taalbarrière 

Er zijn veel mensen die andere talen spreken dan de moedertaal van hun land. Het is belangrijk voor bedrijven om met al hun klanten en/of medewerkers te communiceren. Het hebben van meertalige defibrillatoren helpt bedrijven in een noodgeval. 

Kwaliteit van internationale BHV-er

Een andere reden waarom bedrijven meertalige defibrillatoren zouden moeten hebben, is om hun werknemers beter als BHV-er op te leiden. Veel bedrijven eisen van hun werknemers dat ze deze apparaten gebruiken als onderdeel van hun BHV-training. Werknemers kunnen echter niet effectief leren hoe ze deze apparaten moeten gebruiken, tenzij ze de instructies kunnen lezen. 

Nadelen meertalige AED

Helaas zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het hebben van meertalige defibrillatoren. Echter wegen deze niet op tegen de voordelen, maar het is toch goed om ze te benoemen.

Training is noodzakelijk

Het is belangrijk om in een noodsituatie snel te kunnen handelen. Als het onduidelijk is hoe er van taal moet worden gewisseld kan dit onnodig veel tijd kosten. Daarom is het belangrijk dat alle internationale BHV-ers weten hoe ze van taal moeten switchen. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het implementeren van deze apparaten in trainingsprogramma’s. Werknemers kunnen moeite hebben om effectief te leren hoe ze deze apparaten moeten gebruiken als ze de instructies niet kunnen begrijpen.

Aanschafprijs meertalige AED

Een ander nadeel van het hebben van een meertalige AED is de aanschafprijs. Een meertalige AED kopen is iets duurder dan en enkelvoudige AED. Voor een meertalige AED betaalt u ongeveer € 1600 en voor een enkeltalige AED ligt de aanschafprijs rond de € 1150.

Welke AED is meertalig?

De AED merken die over meertalige AED’s beschikken zijn: Physio Control, Defibtech, en Cardiac Schience. 

De Lifepak CR2 3G AED van Physio Control is de nieuwste AED en het is mogelijk om de defibrillator in twee verschillende talen geleverd te krijgen. Daarnaast beschikt deze AED over universele elektroden, waardoor u zowel een volwassene als een kind kan reanimeren, zonder het wisselen van elektroden.

De Lifeline View AED is meertalig. De AED wordt standaard geleverd in het Nederlands – Engels. Wenst u een andere taal? Dan is dat geen probleem. Naast dat de Defibtech Lifeline View meertalig is beschikt de AED ook over een LCD scherm. 

Cardiac Science heeft de Powerheart G5 AED. Deze defibrillator is tweetalig. Een ander groot voordeel is dat het apparaat over reanimatie feedback beschikt. Dat houdt in dat er tijdens het geven van hartmassage u zowel ondersteunt wordt in de frequentie als in de diepte van de borstcompressie. 

Tot slot

Bent u een internationale werkgever of werkt u met buitenlandse medewerkers dan is het verstandig om een meertalige AED aan te schaffen. Hiermee waarborgt u de veiligheid op en rond de werkvloer. De meest voordelige keuze is de Defibtech Lifeline View.

Gerelateerd nieuws

Advies nodig?

Onze voordelen

De waardering van www.veiligheidsmaster.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 22 reviews.