Noodverlichting en veiligheid

Noodverlichting en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorkomen is immers beter dan genezen. Het hebben van goede noodverlichting is verplicht. De regels hiervoor zijn vastgelegd in het bouwbesluit, de bouwverordening, diverse normen en de Europese regelgeving. Hierin wordt aangegeven hoe een vluchtweg in een pand aangegeven en verlicht dient te worden wanneer de stroom uitvalt door een storing of calamiteit.

Vluchtwegaanduiding dient ervoor dat de vluchtroute in een pand duidelijk wordt aangegeven. Met vluchtwegverlichting wordt deze route verlicht, zodat naast de vluchtweg zelf ook vluchtwegbordjes en brandblussers goed zichtbaar zijn.

Op VeiligheidsMaster maken we onderscheid tussen drie type armaturen voor noodverlichting. Armaturen voor de verlichting van een vluchtweg, armaturen voor de aanduiding van een vluchtweg en combinatiearmaturen. Houd bij het kiezen van de armaturen naast de regelgeving ook altijd rekening met de kosten voor het aansluiten, het onderhoud en de verplichte controle. Onze experts adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

De waardering van www.veiligheidsmaster.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 22 reviews.