Reanimatie of reanimeren

Elke seconde telt tijdens een noodsituatie. Daarom biedt Veiligheidsmaster een uitgebreid assortiment aan reanimatiemiddelen van topkwaliteit. Onze producten zijn ontworpen om snel en efficiënt te kunnen reanimeren, en zo levens te redden. Of u nu een; trainer, vrijwilliger, professional of particulier bent. Voor elke doelgroep hebben wij de juiste ondersteuning bij een reanimatie.

Reanimatiepop

O.a. van: Laerdal, Prestan, Brayden en Ambu

Ledematen

Armen en benen van reanimatiepop

Luchtwegen

Verschillende luchtwegen en longen

Gezichtshuiden

Gezichtshuiden voor de reanimatiepoppen

Reanimatie overig

O.a. Hulpmiddelen, tassen en overige artikelen

Wat mag u van ons verwachten?

Veiligheidsmaster staat voor betaalbare kwaliteit. Een overkill aan producten, daar zien wij de meerwaarde niet van in. Het gaat juist om kwalitatief hoogwaardige veiligheidsproducten die voor uw situatie geschikt zijn. Of u nu een bedrijf, VVE, buurt, instelling, organisatie of een particulier bent. Wij kunnen zeker iets voor u betekenen. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Inhoudsopgave

Kenmerken en terminologie reanimatie
bron: NRR

Kenmerken en terminologie reanimatie

Reanimatie is een complexe procedure die verschillende kenmerken en terminologie bevat. Hieronder staan enkele van de belangrijkste aspecten:

Dit is de eerste stap in reanimatie. Het omvat vaardigheden zoals het herkennen van een hartstilstand, het bellen van de hulpdiensten en het toepassen van borstcompressies en beademing.

Dit is een geavanceerd niveau van reanimatie, dat vaak door medische professionals wordt uitgevoerd. Het omvat het gebruik van medicatie, defibrillatie en geavanceerde luchtwegmanagementtechnieken.

Dit is het proces van het leveren van lucht aan de longen van een slachtoffer, hetzij door mond-op-mond beademing, hetzij door het gebruik van een beademingsballon.

Dit zijn krachtige, ritmische drukken op de borstkas van het slachtoffer, bedoeld om de bloedcirculatie te handhaven tijdens een hartstilstand.

Dit is een techniek om het zuurstofgehalte in het bloed te meten, wat een belangrijke indicatie kan zijn van de effectiviteit van de reanimatie.

 

 

 

Dit verwijst naar de effectiviteit van de reanimatie. Factoren die de reanimatiekwaliteit beïnvloeden, zijn onder meer de diepte en snelheid van de borstcompressies en de effectiviteit van de beademing.

Dit is een reeks acties die genomen moeten worden bij een hartstilstand. Het begint met het herkennen van de situatie, gevolgd door het bellen van de hulpdiensten, het starten van de BLS, het gebruik van een AED en uiteindelijk de aankomst van professionele medische hulp. Elk onderdeel van deze keten is essentieel om de overlevingskansen van het slachtoffer te maximaliseren.

De vernieuwde Laerdal Little Anne reanimatiepop. Bestel nu!

Little Anne reanimatiepop om realistisch te oefenen

Laerdal Little Anne QCPR reanimatiepop

  • De vernieuwde Little Anne QCPR reanimatiepop van Leardal  
  • Longen hoeven nog maar eens per dan vervangen te worden
  • Reanimatiepop is stapelbaar dus geen onnodig gesleep
  • Verkrijgbaar per stuk en in een 6-pack
  • Bestel nu en profiteer in juli!

€ 1930,-    € 1850,-

Wat is een reanimatiemiddel?

Een reanimatiemiddel is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om levens te redden tijdens een noodgeval waarbij de hartslag of ademhaling van een persoon stopt, zoals bij een hartstilstand of verstikking. Deze hulpmiddelen kunnen een breed scala aan apparaten en technieken omvatten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende

Automatische Externe Defibrillator (AED): Een AED is een draagbaar apparaat dat een elektrische schok aan het hart kan geven om een normaal hartritme te herstellen. 

Beademingsmaskers en -ballonnen: Worden gebruikt om lucht in de longen van het slachtoffer te blazen wanneer ze niet zelfstandig kunnen ademen. 

Handmatige borstcompressie hulpmiddelen: Deze apparaten helpen bij het uitvoeren van borstcompressies, een essentieel onderdeel van cardiopulmonale reanimatie (CPR). 

Luchtwegbeheersingstoestellen: Dit wordt gebruikt om de luchtweg van de patiënt open te houden en een doorgang voor zuurstof te bieden.

Reanimatie feedback apparaten: Zij geven real-time feedback over de kwaliteit van de CPR, zoals de diepte en snelheid van borstcompressies.  

reanimatiemiddelen

Het doel van reanimatie

Het hoofddoel van reanimatie is simpel: levens redden. Bij een hartstilstand of andere ernstige situatie stopt het hart met pompen. Dit kan ernstige schade of zelfs de dood veroorzaken. Er zijn twee belangrijke stappen bij reanimatie.

Borstcompressies

Door krachtige, ritmische druk uit te oefenen op de borstkas van het slachtoffer, wordt het hart mechanisch gepompt om bloed naar de hersenen en de rest van het lichaam te sturen.

Beademing

Dit houdt in het blazen van lucht in de longen van het slachtoffer, hetzij door mond-op-mond beademing, hetzij door het gebruik van een apparaat zoals een beademingsmasker of -ballon. Dit zorgt voor zuurstof in de longen, dat door de borstcompressies naar de rest van het lichaam wordt getransporteerd.

Populaire producten

De waardering van www.veiligheidsmaster.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 22 reviews.