[block id=”shop-header”]
[divider width=”0px” height=”30px”]
[row]
[col span__sm=”12″]
Verbandkoffers voor BHV en EHBO
In de ARBO-wet wordt het advies gegeven hoeveel verbandkoffers op de werkplek aanwezig moeten zijn. Immers, in de ARBO-wet staat omschreven dat elke werkgever voorbereid moet zijn op ongevallen, ontruimingen en/of brand. Volgens de “Interne Instructie Arbeidsinspectie” moet binnen drie minuten interne hulp geboden kunnen worden. Hieruit kan de werkgever bepalen wat de hoeveelheid verbanddozen moet zijn op de werkplek.
[/col]
[/row]
[row style=”collapse” col_bg=”rgb(24, 174, 92)” width=”full-width”]
[col span__sm=”12″]
[divider width=”0px” height=”0px” margin=”28px”]
[row_inner style=”collapse”]
[col_inner span__sm=”12″]
Soorten verbandkoffers
De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RIE) omschrijft welke verbandmiddelen aanwezig moeten zijn op de werkplek. Aan de hand hiervan kan een verbandoos samen worden gesteld. Het Oranje Kruis heeft een verbanddoos samengesteld vanuit de taken die een Bedrijfs Hulp Verlener (BHV) dient uit te voeren en daaraan is een keurmerk verbonden. Er is een standaard verbandkoffer samengesteld. Deze verbandkoffer is eenvoudig uit te breiden met modules als oogspoelflesjes, ernstige bloedingen en brandwonden. Voor de voedselindustrie bestaan er speciale HACCP-koffer die geschikt zijn voor de voedselindustrie (o.a. Horeca). Deze pleisters dienen blauw van kleur te zijn. Hoe is het aan te bevelen om een pleisterdispenser aan te schaffen voor uw werkplek. Met een pleisterdispenser kan zonder de verbandkoffer te openen snel en makkelijk een pleister worden gepakt.
[/col_inner]
[/row_inner]
[divider width=”0px” height=”0px” margin=”28px”]
[/col]
[/row]
[divider width=”0px” height=”0px” margin=”40px”]
[row]
[col span__sm=”12″]
Als de regels en richtlijnen niet worden nageleefd kan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (inspectie SZW) sancties opleggen aan de werkgever. Een sanctie wordt gegeven in de vorm van een boete en de werkgever moet op de overtreding een herstelactie verrichten. Veel voorkomende overtredingen zijn dat er onvoldoende deskundigheid van BHV’ers aanwezig is en mankementen aan vluchtwegen en nooduitgangen. De boetes variëren van €340,- tot maar liefst €50.000,-! Zorg dus voor preventie en schaf goed en deugdelijk materiaal aan. Wees gewaarschuwd!
[/col]
[/row]
[row]
[col span__sm=”12″]
Wat kan Veiligheidsmaster.nl voor u betekenen t.a.v. de Arbowet?
[divider width=”0px” height=”0px” margin=”20px”]
[row_inner]
[col_inner span=”3″ span__sm=”12″]
[ux_image id=”3474″ width=”80″]
[/col_inner]
[col_inner span=”9″ span__sm=”12″]
Welke verbandkoffer heb ik nodig?
Veiligheidsmaster.nl biedt een ruim assortiment in verbandkoffers. Er is voor elke werkplek situatie een passende oplossing. Kijk hieronder welke situatie bij u past en bestel snel, veilig en gemakkelijk via onze webshop.
- Pleisterdispenser en navullingen
- Particulieren en ZZP-ers: EHBO-, Basis of B verbanddoos
- Werkplekken tot 10 personen: Basis, B of BHV verbanddoos (klik hier voor de HACCP uitvoering)
- Werkplekken met meer dan 10 personen: BHV of A verbanddoos (klik hier voor de HACCP uitvoering)
- Werkplekken met meer dan 25 personen: BHV – XA verbanddoos
Wilt u advies bij het aanschaffen van een verbandkoffer? Neem dan contact met ons op via e-mail of live chat. Natuurlijk kunt u ook bellen met 020 – 763 0686 (lokaal tarief)
Wilt u direct kijken welke verschillende verbanddozen en (-koffers) er zijn? Voor een scherpe prijs en een snelle betrouwbare levering klik hieronder.
[row_inner_1 style=”small” h_align=”center”]
[col_inner_1 span__sm=”12″ align=”left”]
[button text=”BEKIJK PRODUCTEN” radius=”99″ link=”https://www.veiligheidsmaster.nl/producten/bhv-en-ehbo/verbandkoffers/”]
[/col_inner_1]
[/row_inner_1]
[/col_inner]
[/row_inner]
[/col]
[/row]