Wondverzorging

De grote en plaats van letsel bepaalt welke wondverzorging er nodig is. Daarnaast speelt ontsmetting van de wond ook een grote rol voor een eerste stap naar herstel. Elke BHV’er of EHBO’er kan bepalen welke handelingen en producten nodig is om verantwoord te werk te gaan. Wonden kunnen het beste worden gereinigd met water en een desinfecterend middel om infecties tegen te gaan. Zo genezen wonden sneller en is er minder kans op littekens.

Voor grote wonden en intens bloedende wonden raadt Veiligheidsmaster aan om direct contact op te nemen met eerste hulpdiensten. Bovendien is het belangrijk om bij verstuikingen en kneuzingen goede ondersteuning te geven. Dit kan door gebruik te maken van steunzwachtels. Om de pijn en zwelling tegen te gaan kan gebruik worden gemaakt van een coldpack.

Voor alle handelingen zijn verschillende producten beschikbaar. Veiligheidsmaster heeft al uw producten in onze webshop voor de bedrijfshulpverlener of EHBO’er. Veiligheidsmaster heeft het assortiment met zorg samengesteld maar mocht u een vraag hebben, adviseren onze expert u graag bij het maken van de juiste keuze.

De waardering van www.veiligheidsmaster.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 22 reviews.